Rijwoning - rowhouse: “walk the line”

Leuven.

Deze kleine rijwoning, in een autovrij steegje of ‘gang’, was dringend aan een grondige renovatie toe. Naast modernisering, wensten de eigenaars een nuttiger gebruik van de beperkte oppervlakte en twee bijkomende slaapkamers. De bestaande achterbouw was in slechte staat en werd afgebroken. De nieuwe achterbouw creëerde bovendien de kans om ook de verdieping uit te breiden. Keuken, eethoek en zithoek vormen zo één langgerecht geheel en de afgesloten hokjes verdwenen. De dakuitbouw en het terras op de zolderverdieping maakten van de eerder stoffige ruimte, een volwaardige ‘room with a view’.

Rijwoning+-+achtergevel+2.jpg
In het voorstel werd de autovrije steeg bezaaid met boombanken en verplaatsbare tafeltjes. Het autovrije straatje wordt zo terug collectieve ruimte en een ontmoetingsplaats voor buren.

In het voorstel werd de autovrije steeg bezaaid met boombanken en verplaatsbare tafeltjes. Het autovrije straatje wordt zo terug collectieve ruimte en een ontmoetingsplaats voor buren.

rijwoning - tuin 2.jpg
edited.jpg
rijwoning+-+tuin+3.jpg
Rijwoning - Leuven interieur 1.jpg